Nytt dialogforum om vad professionen gör som inte datorn kan

6 september, 2023

Illustration på man som sitter med en äldre man vid en dator

Illustration: Stiftelsen Äldrecentrum

Den 10 oktober är det återigen dags för ett dialogforum om delaktighet i det digitaliserade samhället. Den här gången handlar träffen om hur digital teknik förändrar arbetssätt för professionella samt brukares och patienters möjlighet till delaktighet i socialtjänst och vård.

Tillsammans med Nestor FoU-center, FoU Nordost, FOU nu och forskningsgruppen CACTUS vid Karolinska institutet, driver Stiftelsen Äldrecentrum ett arbete för delaktighet i det digitaliserade samhället.

En viktig del av initiativet är att samla personer i länet som på olika sätt arbetar med frågor om digitalisering, för att få till erfarenhetsutbyten genom så kallade dialogforum. Dialogforumen är digitala träffar som är öppna för alla och kostnadsfria.

Nästa tillfälle kommer att äga rum 10 oktober, och temat denna gång är Vad professionen gör som inte datorn kan.

Den här gången kommer forskarna Julia Carlson, vid Högskolan i Borås, och Teres Hjärpe, vid Lunds universitet, samt Marie Rydén, chef för Kognitiva mottagningen i Solna, och hennes kollega, Charlotta Lind, att medverka för att prata om hur teknik har förändrat socialarbetares och sjukvårdspersonals arbetssätt och dess konsekvenser för patienter och klienter.

De kommer också att lägga särskilt fokus på det mänskliga bidraget när digital teknik blir en del av socialtjänst och vård.

Sista anmälningsdag till dialogforumet är tisdag 3 oktober och alla är välkomna, både tidigare och nya deltagare. Här hittar du mer information och anmälningsformulär.