Frukostseminarierna tillbaka hos Stiftelsen Äldrecentrum

17 oktober, 2022

Frukostseminarier är en gammal tradition hos Stiftelsen Äldrecentrum. Efter några års uppehåll är de tillbaka och nu öppnar inbjudan till första tillfället den 28 oktober.

Efter ett flera års långt uppehåll på grund av coronapandemin kommer Stiftelsen Äldrecentrum att återuppta en gammal tradition: sina frukostseminarier. Sista fredagen i varje månad bjuder man på frukostmacka klockan åtta och sedan pågår seminariet från 8.30 till 9.15. Det kommer att finnas plats för 20 föranmälda personer i lokalerna, men ett obegränsat antal kan delta digitalt.

– Vi har fått frågor om när vi ska börja med våra seminarier igen och vi vill ju nå ut med med all vår verksamhet och all kunskap som vi är med och skapar, säger Stiftelsen Äldrecentrums direktör Åsa Hedberg Rundgren.

I första hand kommer Stiftelsen Äldrecentrums egna rapporter och projekt att presenteras på frukostseminarierna. Först ut i programmet är Pim Karlström, biståndshandläggare vid Stockholms stad, som har gjort sitt masterarbete hos Stiftelsen Äldrecentrum, om hur äldre personer som söker hemtjänst för första gången upplever processen.

– För oss är det roligt att få visa ett fint uppsatsarbete, och att det finns möjlighet att komma till oss och använda den data vi har i projektet SNAC Stockholm äldreomsorg. Våra utredare Bettina Meinow och Åsa von Berens har varit handledare till Pims arbete, säger Åsa Hedberg Rundgren.

Frukostseminarierna riktar sig till medarbetare inom Stockholms stad och Region Stockholm, som har stiftat Äldrecentrum. Men det är också öppet för alla andra som är intresserade av verksamheten och de ämnen man tar upp.

– Vi tycker ju att det är jätteroligt om vi når äldre personer själva, både som privatpersoner och genom deras organisationer och idéburen sektor. Vi vet också att många runt om i landet, inte minst från kommunerna, vill ta del av andras kunskap och erfarenheter.

Även om Stiftelsen Äldrecentrum nu tar upp en gammal tradition igen har pandemin fört med sig en helt ny vana av digitala seminarier. Vilket alltså gör att alla kan delta, vare sig man är från övriga landet, eller bara har svårt att vara på plats av andra skäl.

Läs mer om Pim Karlströms seminarium 28 oktober och anmäl dig här (digitalt) eller här (för att delta på plats, endast 20 platser).