Vi söker ny chefredaktör till Äldre i Centrum

21 december, 2021

Fyra nummer av Äldre i CentrumCoronapandemin har satt ljuset på kunskapsbristerna kring äldre och åldrande i samhället. Äldre i Centrum är den populärvetenskapliga tidskriften som ger en överblick över den senaste forskningen i ämnet. Nu söker vi en chefredaktör till detta viktiga uppdrag.

Äldre i Centrum har getts ut av Stiftelsen Stockholms läns Äldrecentrum i snart 35 år, men på grund av coronapandemin har dess uppdrag aldrig varit mer aktuellt. Tidskriftens mission är att sprida forskningens kunskap och senaste rön till alla som är intresserade, från allmänhet och beslutsfattare, till dem som möter och arbetar med äldre personer i sitt yrke.

I tidningen skriver både forskarna själva och medlemmarna i den lilla redaktionen. Vi söker nu en person som kan leda detta arbete i rollen som chefredaktör. Uppdraget är att ha ansvar för fyra tryckta nummer per år, daglig nyhetsrapportering på webben och flödet på sociala medier, förutom det vanliga arbetet på en tidningsredaktion. Vi har också en nystartad vetenskaplig tidskrift, Äldre i Centrum Vetenskapligt supplement, att bidra till.

Bäst för rollen är en rutinerad och mångsidig tidskriftsredaktör med god språkkänsla och vana både vid tryck och webb. Gärna med erfarenhet av vetenskapsjournalistik, självklart intresse för äldre- och åldrandeområdet och varför inte erfarenhet från vård- och omsorgsarbete. Vår blivande chefredaktör skulle också ha nytta av att tidigare ha forskat själv, även om det inte är ett krav.

Är du intresserad av att bli vår nya chefredaktör – sök jobbet! Känner du någon som skulle passa – sprid ordet vidare! Sista ansökningsdag är 21 januari.

Du hittar mer information i vår jobbannons. För frågor, kontakta vår direktör Åsa Hedberg Rundgren.