Stiftelsen Äldrecentrum söker controller

13 januari, 2023

Stiftelsen Stockholms läns Äldrecentrum är ett kunskapscentrum och en FoU-verksamhet som bidrar med forskning och kunskapsperspektiv på äldres situation i samhället. Äldrecentrums stiftare är Region Stockholm och Stockholms kommun. Vi söker nu en erfaren ekonomicontroller.

Äldrecentrums uppdrag är att verka för att förbättra äldres livsvillkor genom att tillvarata och praktiskt omsätta erfarenheter och forskningsresultat inom områden av särskild betydelse för äldre personers situation i samhället, uppdraget består även i att initiera och genomföra forskning och utveckling inom områden som rör äldres livsvillkor. Genom forskning, utvecklingsarbete och stöd till implementering ska Äldrecentrum bidra till kunskapsutveckling och att välfärdens tjänster vilar på vetenskaplig grund.

Vad innebär arbetet?

Du kommer framför allt att arbeta med budgetarbete, uppföljning, prognos, redovisning, bokslut och ekonomisk analys och styrning. Du samordnar budgetprocessen för styrelsen tillsammans med direktören och följer upp budget, avtal och verksamheter med analyser. Du gör ekonomiska sammanställningar och analyser till planerings- och uppföljningsdokument på egen hand och tillsammans med direktören. Du är huvudskribent för dessa delar i styrelsens verksamhetsplaner, tertialrapporter och årsredovisning m.m.

Uppdraget innebär också verksamhetsuppföljning rörande avtal, interna processer och administrativa rutiner.

Vem söker vi?

Vi söker dig som har en högskoleutbildning inom ekonomi och har dokumenterad erfarenhet av budgetuppföljning, analys, bokslut och redovisning. Du ska ha några års erfarenhet, gärna från offentlig sektor antingen inom kommunal verksamhet eller inom hälso- och sjukvård, gärna med inriktning mot frågor som rör äldre. Har du även juridisk kompetens och har vana från att arbeta med interna uppföljningsprocesser för verksamhet ser vi det som ett plus.

Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på utmärkt svenska och med en god stilistisk förmåga. Du har en god analysförmåga, gillar att arbeta med både siffror och ord.

Som person är du analytisk, noggrann och ansvarstagande. Du drivs av att bidra till utveckling och förbättring i verksamheten och är trygg i att arbeta självständigt. Du är kommunikativ och pedagogisk, och i din roll som ekonom och controller är du ett viktigt stöd till direktören och styrelsen.

Du erbjuds

Är du rätt person för oss erbjuds du en controllerroll inom en spännande FoU-verksamhet. Förutom formell kompetens kommer vi lägga stor vikt på att hitta en person som kan fungera väl i vårt lilla administrativa team, som består av direktör och administratör. På Äldrecentrum arbetar totalt ett 30-tal personer. Tjänsten är 50%, men omfattningen kan diskuteras.

Då urvalet sker löpande är du varmt välkommen med din ansökan redan idag.

Du ansöker med personligt brev och cv till mejladressen:  jobbansokan@aldrecentrum.se


Ekonomicontroller

Anställningsform: Tillsvidareanställning. Stiftelsen Äldrecentrum tillämpar 6 månaders provanställning.

Anställningens omfattning: 50 procent, kan diskuteras

Antal tjänster: En

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Ort: Stockholm

Diarienummer: 2023/158

Sista ansökningsdag: 2023-02-17

Kontakt: Åsa Hedberg Rundgren, direktör: 08-690 58 09, asa.hedbergrundgren@aldrecentrum.se.

Klicka här för att få annonsen som en pdf.

Länk till annonsen på Arbetsförmedlingen.