Ledig tjänst: Chefredaktör till tidskriften Äldre i Centrum

13 maj, 2024

Man håller i en tidning

Årets första nummer av tidskriften Äldre i Centrum hade ett tema om sömn. Foto: Äldre i Centrum

Nu söker vi en ny chefredaktör till den populärvetenskapliga tidskriften Äldre i Centrum.

I fyra nummer om året levererar den populärvetenskapliga tidskriften Äldre i Centrum en fullmatad papperstidning till våra läsare. På webben och i papperstidningen varvar vi forskares egna texter med egenproducerade nyheter, reportage och intervjuer om svensk äldre- och åldrandeforskning.

Som chefredaktör ansvarar du för att planering och produktion av Äldre i Centrum på både papper och webb, samt leder Äldre i Centrum-podden. Du kommer att ansvara för såväl dagligt nyhetsarbete som mer omfattande publiceringar som ofta utgår från vetenskapliga avhandlingar och artiklar. Du bygger ständigt vidare på ett kontaktnät bland svenska äldreforskare och arbeta för att göra tidskriften till en naturlig del i deras arbete med den tredje uppgiften.

I tjänsten ingår också att sprida och skapa engagemang för vår nyhetsledande journalistik om äldre- och åldrandeforskning på sociala medier, via vårt nyhetsbrev och på seminarier och mässor, liksom att driva på tidskriftens marknadsföring som helhet. Du mäter och följer självklart upp resultat av både publiceringar och outreach-arbete.

Vi söker en rutinerad och mångsidig tidskriftsredaktör som är flexibel och utöver redaktörskapet kan bidra i både strategiska och operativa arbetsuppgifter. För att lyckas i rollen som chefredaktör är det viktigt att du är organiserad och strukturerad i ditt arbete och självgående.

Vi tror att du har bred erfarenhet av journalistiskt arbete. Du behöver ha mycket god språkkänsla och kompetens inom både print- och webbpublicering, samt gärna erfarenhet av vetenskapsjournalistik. Du är en van skribent som också kan få andras texter att lyfta. Vi tror att du är nyfiken, gärna provar nya saker och är sugen på att lära dig mer om äldre- och åldrandeforskningen i Sverige.

Det är meriterande med erfarenhet av tidningsredigering. Ett intresse för äldre- och åldrandeområdet är självklart, erfarenhet från vård- och omsorgsarbete ett plus. Det är också meriterande med egen forskningsbakgrund, exempelvis en doktorsexamen.

Vad vi erbjuder:
Äldre i Centrum ges ut av Stiftelsen Stockholms läns Äldrecentrum, men är en självständig och oberoende journalistisk produktion. Som chefredaktör kommer du att ingå i en liten, men kompetent arbetsgrupp med två redaktörer som på deltid arbetar för tidningen, och en extern grafisk formgivare.

Stiftelsen Stockholms läns Äldrecentrum är ett kunskapscentrum som bidrar med forskning och kunskapsperspektiv på äldres situation i samhället och ger även ut en vetenskaplig tidskrift (ÄiCVS). Stiftelsen Äldrecentrums stiftare är Region Stockholm och Stockholms kommun.

Vi är ett 30-tal anställda, där merparten är forskare/utredare eller testledare. Tillsammans hjälps vi åt att skapa en dynamisk och trivsam arbetsplats på Sveavägen i Stockholm, ett stenkast från Brunnsviken och Hagaparken.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. För mer information kontakta Stiftelsen Äldrecentrums direktör Åsa Hedberg Rundgren: 08-690 58 09, asa.hedbergrundgren@aldrecentrum.se.

Skicka ansökan med CV, ett personligt brev och några publicerade, gärna populärvetenskapliga, texter som du har skrivit till jobbansokan@aldrecentrum.se. Vi kommer ta in kandidater för intervju löpande, så tveka inte att skicka in din ansökan.

Läs mer om Stiftelsen Stockholms läns Äldrecentrum på www.aldrecentrum.se, om Äldre i Centrum på www.aldreicentrum.se och om ÄiCVS på www.aicvs.se.


Ledig tjänst: Chefredaktör

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning: Heltid, 100 procent

Antal tjänster: En

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Löneform: Månadslön

Ort: Stockholm

Diarienummer: 379/2024

Sista ansökningsdag: 2024-06-07

Kontakt: Åsa Hedberg Rundgren, tel: 08-690 58 09, e-post: asa.hedbergrundgren@aldrecentrum.se

Ladda ner annonsen som en pdf här.