Dags att anmäla sig till Stockholms Demensdag

31 maj, 2022

Nu öppnar vi anmälan till omtyckta Stockholms Demensdag. Tillsammans med Svenskt Demenscentrum bjuder vi på en dag för kunskap om demenssjukdom och samtal med andra yrkesverksamma inom fältet. Boka in den 21 september redan nu.

Förra året tog Stiftelsen Äldrecentrum tillsammans med Svenskt Demenscentrum över Stockholms Demensdag från Region Stockholm. Då arrangerade vi en digital halvdag med föredrag om både den senaste forskningen, tidig diagnostik, vårdförlopp och samverkan för ett standardiserat insatsförlopp vid demenssjukdom.

Nu är vi tillbaka i verkligheten efter pandemin och bjuder in till Stockholms Demensdag den 21 september på Ingenjörshuset i Stockholm. Lars Sonde är utredare på Stiftelsen Äldrecentrum, och han har varit ansvarig för arbetet med årets program.

Hur känns det att få göra en fysisk träff av Demensdagen igen?
– Det känns ju bra naturligtvis. Att träffas live gör att man möter nya människor och får nya idéer och tankar kring det här området. Så det ska bli roligt!

Hur kommer dagen att se ut?
– Vi försöker i stort att behålla det upplägg som har funnits de senaste tio åren. Vi tog ju över efter regionen och de har gjort det väldigt bra. Så det handlar om gemensamma föreläsningar för alla deltagare, men även mindre föredrag i parallella spår, så att man kan välja det man är mest intresserad av.

Har du något speciellt tips ur programmet?
– Min egen favorit handlar nog om vad som händer i Stockholm. Det är Marita Eklöf Lundin, Annika Mutic och Krister Håkansson som ska berätta om hur vi försöker anpassa resultaten från FINGER-studien för att få igång ett demensförebyggande arbete ute i verksamheterna, först ut är Spånga-Tensta.
– Det är också väldigt spännande med teknikutvecklingen, som att utreda demens med hjälp av artificiell intelligens. Sedan tycker jag att man ska ta alla chanser att besöka våra utställare i pauserna, för det är ju möten och samtal som är det stora med en sådan här dag.

Stockholms Demensdag arrangeras under en heldag, kl 9.30-16.00, på Citykonferensen Ingenjörshuset i Stockholm. Sista anmälningsdag är 7 september, men den som anmäler sig innan 24 juni får ett lägre pris. Priset inkluderar fika, lunch, föreläsningar och utställning.

Läs och ladda ner programmet här.
Gå till anmälan här.