Anmäl dig till Stockholms Demensdag

1 oktober, 2021

Stockholms Demensdag återuppstår i regi av Svenskt Demenscentrum och Stiftelsen Äldrecentrum. Nu öppnar anmälan för alla som möter personer med demens i sin yrkesvardag.

Logotyp för Stockholms demensdag.Den populära Stockholms Demensdag drevs tidigare av Region Stockholm. När man bestämde sig för att lägga ner evenemanget plockade Svenskt Demenscentrum och Stiftelsen Äldrecentrum upp stafettpinnen.

– Under åren har vi arbetat tillsammans med regionen för att genomföra Stockholms Demensdag, som är en viktig mötesplats med chans till uppdateringar inom demensområdet. När det stod klart att de inte kunde driva dagen längre kändes det viktigt att någon annan kunde ta sig an uppdraget, och det blir ett naturligt tillfälle för Svenskt Demenscentrum och Stiftelsen Äldrecentrum att samarbeta för demensfrågorna, säger Wilhelmina Hoffman, chef för Svenskt Demenscentrum.

Den huvudsakliga målgruppen för Stockholms Demensdag är regionens medarbetare, men man vänder sig även till andra i länet som möter personer med demens i sin yrkesvardag. I år är det dessutom öppet för deltagare från hela landet, då dagen hålls digitalt. Nu är programmet klart och anmälningarna har öppnat.

– Vi vill fånga det aktuella på området; genombrott inom diagnostiken, riktlinjer vid utredning av frontallobsdemens, regionernas nya vårdförlopp för utredning av misstänkt demenssjukdom. Vi hoppas att alla som deltar får något matnyttigt med sig in i sin egen verksamhet, säger Åsa Hedberg Rundgren, direktör på Stiftelsen Äldrecentrum.

Årets Demensdag arrangeras den 10 november, kl 13–16. Se program och anmälan här.