Äldrecentrum söker ny utredare

2 februari, 2021

Det händer mycket på Äldrecentrum och nu söker vi en utredare till. Är du disputerad, med kunskap om äldrefrågor och erfarenhet av FoU? Då ska du söka!

Stiftelsen Stockholms läns Äldrecentrum arbetar för att utveckla den vetenskapliga basen för vår verksamhet, samtidigt som vi vill utveckla vårt arbete med systematisk uppföljning, implementering och lärande.

Och vi behöver förstärkning. Därför utlyser vi nu en tillsvidareanställning som utredare. Ditt uppdrag blir till exempel att tillsammans med beställare initiera, planera och genomföra forskning och utredningsuppdrag och ansvara för vetenskapliga metodfrågor.

Är du rätt person för detta jobb? Då vill vi att du söker. Känner du någon som kan vara rätt person? Hjälp oss då genom att sprida vår annons till dem. Sista ansökningsdag är 14 februari.

Om jobbet:

Stiftelsen Stockholms läns Äldrecentrum är ett kunskapscentrum som bidrar med forskning och kunskapsperspektiv på äldres situation i samhället. Äldrecentrums stiftare är Region Stockholm och Stockholms kommun.

Äldrecentrums uppdrag är att verka för att förbättra äldres livsvillkor genom att tillvarata och praktiskt omsätta erfarenheter och forskningsresultat inom områden av särskild betydelse för äldre personers situation i samhället, uppdraget består även i att initiera och genomföra forskning och utveckling inom områden som rör äldres livsvillkor. Genom forskning, utvecklingsarbete och stöd till systematisk uppföljning och implementering ska Äldrecentrum bidra till kunskapsutveckling och att välfärdens tjänster vilar på vetenskaplig grund.

Äldrecentrum är nu inne i en spännande utvecklingsfas som bland annat syftar till att utveckla den vetenskapliga basen för vår verksamhet, men också att utveckla uppdraget att stötta systematisk uppföljning, implementering och lärande. Vi söker därför en disputerad forskare med kunskap om frågor som berör äldre, och som även ska ha erfarenhet av att arbeta med FoU-frågor.

Arbetsuppgifter:

Grunduppdraget för utredare vid Äldrecentrum är att tillsammans med teamet och beställare initiera, planera och genomföra forskning och utredningsuppdrag och ansvara för vetenskapliga metodfrågor. Utredare vid Äldrecentrum har också i uppdrag att kommunicera resultat, ge stöd till verksamhetsutveckling och implementering, och därmed verka för att kunskap kommer till användning i praktiken. Uppdraget innebär också att verka strategiskt för kunskapsutveckling inom äldreområdet i samverkan med andra, både praktik, akademi och andra FoU-enheter.

Vi söker dig som har doktorsexamen inom relevant område och som trivs med varierande arbetsuppgifter, är flexibel och gillar att arbeta i team. Erfarenhet av att arbeta både strategiskt och operativt med FoU-verksamhet inom ramen för äldreområdet är meriterande. Metodkompetens som kan komplettera befintlig och som kan förstärka Äldrecentrum möjligheter att stötta verksamheter, är också meriterande, liksom praktisk erfarenhet av att arbeta med äldre personer inom ramen för sin profession.

Du ska behärska det svenska språket och ha lätt för att uttrycka dig i både tal och skrift. Äldrecentrum är en liten organisation där alla förväntas hjälpas åt i stort och smått för att skapa en dynamisk och trivsam arbetsplats. Det är viktigt att du är flexibel och kan hantera såväl strategiska som operativa arbetsuppgifter.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde enligt överenskommelse.

Skicka din ansökan med ett personligt brev, tillsammans med CV, senast 2021-02-14 till jobbansökan@aldrecentrum.se. Märk din ansökan med diarienummer 009/2021.

För mer information eller vid frågor, kontakta Äldrecentrums direktör Åsa Hedberg Rundgren: 08-690 58 09, asa.hedbergrundgren@aldrecentrum.se.

Se även vår annons på Arbetsförmedlingen.