Välkommen Eli Mehlstrand, ny sjuksköterska på SNAC-K

14 april, 2021

Befolkningsstudien SNAC-K, som drivs av Äldrecentrum och Karolinska institutet, välkomnar sjuksköterskan Eli Mehlstrand som främst kommer att assistera vid magnetkameraundersökningar.

Med en 25 år lång karriär som sjuksköterska har Eli Mehlstrand hunnit med att vara kvalitetschef och intern-MAS inom äldreomsorgen, jobbat på minnesmottagningen i Danderyd och skapat en dagverksamhet för personer med demenssjukdom.

Hon blev tidigt intresserad av att få träffa personer med kognitiva nedsättningar, särskilt äldre personer, och vara ett stöd för dem.

– Det handlar framför allt om att jag alltid har haft en nära kontakt med min far- och morföräldrar, men jag har också tyckt om att lyssna på berättelserna äldre personer delar med sig av, till exempel när jag arbetade på äldreboende.

Eli Mehlstrand har alltid varit intresserad av äldreforskning, vilket var en av anledningarna varför hon sökte sig till Äldrecentrum för tjänsten som sjuksköterska på SNAC-K.

– Jag har länge hört talats om Äldrecentrum och arbetet som bedrivs här och kände att arbetet på SNAC-K skulle passa mig bra. Jag har alltid velat kombinera forskning med praktik, i det här fallet att få träffa probander.

Som sjuksköterska på SNAC-K kommer hon att vara särskilt delaktig i en undergrupp i projektet som efter coronapandemin kommer göra magnetundersökningar (MR) för att kartlägga åldersförändringar i hjärnan, ett arbete som hon ser särskilt fram emot.

– Jag har själv deltagit i magnetkameraundersökningar så att få vara med bakom kulisserna och assistera kommer vara spännande. Det är många äldre som är lite oroliga inför undersökningarna så jag hoppas att jag också kan finnas där som ett stöd för dem.