Stockholms Demensdag återuppstår 10 november

16 juni, 2021

Logotyp för Stockholms demensdag.

Tillsammans med Svenskt demenscentrum återupplivar Stiftelsen Äldrecentrum nu Stockholms demensdag. Reservera den 10 november i din kalender!

Nu återuppstår den populära Stockholms Demensdag, när Svenskt Demenscentrum och Stiftelsen Äldrecentrum tar över arrangemanget från Region Stockholm och driver det vidare. Precis som tidigare riktar vi oss huvudsakligen till medarbetare inom Region Stockholm. Men vi har också plats för yrkesverksamma inom andra verksamheter som möter personer med demenssjukdom, och i år öppnar vi även för deltagare från andra delar av landet, då vi håller evenemanget digitalt denna gång.

Årets Demensdag arrangeras den 10 november, kl 13-16. Eftermiddagen kommer att handla om genombrott inom diagnostiken och riktlinjer vid utredning av frontallobsdemens. Andra teman är regionernas nya vårdförlopp för utredning av misstänkt demenssjukdom; hur kan det tillämpas i praktiken och länkas ihop med insatsförloppet?

Skriv in den 10 november i kalendern och håll utkik efter inbjudan och officiellt program, som vi kommer att släppa i september. I år håller vi alltså Stockholms Demensdag digitalt, men nästa år hoppas vi kunna träffas som vanligt igen.

Se inbjudan som pdf.