ÄiC-podden #22: Äldre företagare – en samhällsvinst?

3 maj, 2023

Visste du att det är vanligare att vara egen företagare än anställd vid 73 års ålder? Lyssna till vårt samtal om att vara äldre och företagare med forskarna Elisabeth Sundin och Elisabet Cedersund, båda professorer emerita vid Linköpings universitet som studerat eget företagande i olika former och åldrar.

Allt fler fortsätter att arbeta efter den ordinarie pensionsåldern, men många väljer att arbeta vidare i eget företag. Vilka är dessa äldre som driver egna företag och vilka incitament finns för att fler ska göra det? I det här avsnittet av Äldre i Centrum-podden handlar samtalet om äldre entreprenörer.

Gäster denna gång är forskarna Elisabeth Sundin, professor emerita i företagsekonomi, och Elisabet Cedersund, professor emerita i äldre och åldrande, båda vid Linköpings universitet. De har båda länge studerat eget företagande i olika former och åldrar. De menar bland annat att entreprenörskap bland äldre tillför helt nya perspektiv på företagsforskningen – och även på åldrande. De ger även svar på frågan: På vilket sätt skulle samhället dra nytta av att fler äldre personer arbetar i egna företag?

Lyssna på det senaste avsnittet av Äldre i Centrum-podden!


Hela poddavsnittet kan du lyssna på via Soundcloud  och Spotify – eller direkt i spelaren nedanför.

Här kan du hitta fler avsnitt av Äldre i Centrum-podden.