Nu har SpråkSams undervisning i svenska och vård satt punkt

Nu har SpråkSams sista lektioner i språk och vård passerat. På Berga omvårdnads-boende i Bergshamra firar deltagarna och lärarna med gemensam lunch och kaffe med stor gräddtårta. Till fikat sluter även enhetschef, språkombud, arbetsterapeut och en av SpråkSams projekt-ledare upp.

Monika Lundberg, SFI-lärare, uppmanar deltagarna att aktivt fortsätta lära sig svenska:

– När något är slut måste något annat fortsätta. Fortsätt att läsa böcker! De är ju grunden till att lära in nya ord som man kan använda. Gå gärna tillbaka till böcker som ni har läst under kursen. Ni kanske kan låta böckerna gå runt, eller starta en bokcirkel? Men ni bestämmer själva vilken ambitionsnivå ni vill ha.

Kollegan Annelie Herrstedt Westman, vårdlärare, säger:

– Vi har haft ”ups and downs”. Ibland har vi haft roligt och ibland har det varit konflik i luften, men vi har grejat det. Det har varit väldigt roligt att jobba med er, ni är fantastiska på att lära er.

Anna Wochowska som är undersköterska och språkombud på Berga säger att undervisningsgruppen kommer att fortsätta att träffas även efter SpråkSamstiden. Ambitionen är att göra en plan för att de ska återsamlas och fortsätta med datorundervisning och dokumentationsövningar.

– Datakunskap och dokumentation är något som vi ska fortsätta jobba på, och vi kommer absolut att fortsätta med språkutveckling på arbetsplatsen. Jag kommer att finnas till hands som språkombud för de som behöver hjälp och stöd.

Fariba Ghader som har deltagit i undervisningen i språk och vård säger att kursen har varit bra och att hon har lärt sig skriva och att bli mer självständig.

– Jag törs mer. Kanske att jag ska anmäla mig till någon kvällskurs efter det här. När man har börjat lära sig nya saker vill man bara fortsätta att lära sig mer.

 

Skriv ut den här sidan
Senast uppdaterad 28 februari 2011 - 08:56 © Äldrecentrum

Stiftelsen Stockholms läns Äldrecentrum, Gävlegatan 16, 113 30 Stockholm,

Tfn 08-690 58 00,

e-post info@aldrecentrum.se

Loading   Sökning pågår