Skarpt läge för SpråkSam StockholmTisdagen den 24 augusti gick startskottet för Stockholms stads nya satsning ”SpråkSam Stockholm". Den första av tre informationsmöten hölls på Äldreförvaltningen för de chefer som visat intresse av att delta. Ett 10 tal chefer från Äldreomsorgen hade samlats för att ta del av SpråkSam Stockholms första möte. Inför förväntansfulla deltagare inledde Kerstin Sjösvärd mötet med en bakgrunds presentation av SpråkSam och tankesättet bakom projektet.
- Hur gör man när någon gör eller säger fel utan att såra och hur hanterar man språkproblemen i vardagen? Det är två frågeställningar som projektet tar tag i sa Kerstin som vidare berättade om vad en språkutvecklande arbetsplats är.
- En arbetsplats som har en atmosfär där personalen vågar fråga och där man lär sig att förstå varandra och har rutiner kring språket. sa Kerstin.

Från SpråkSams projektledning fanns även Maj Berg som berättade om hur utbildningen inför hösten är upplagd och vad den innebär.

Varför Stockholm stad har valt att genomföra den här satsningen och varför den behövs berättade Annika Jalap Hermanson från Äldreförvaltningen om.
- Många satsningar på kompetensutveckling är genomförda inom Stockholm stad och är en prioriterad fråga i arbetet inom vård och omsorg. Tyvärr har språket ofta satt käppar i hjulet vid dessa satsningar och i senaste satsningen för att höja utbildningsnivån klarade 30 procent av de utvalda inte utbildningen pågrund av språket. Något som visar att en sådan satsning som denna behövs i staden sa Annika.

Därefter fanns tid för övriga frågor och många  av cheferna såg med spänning fram emot att få ta del av utbildningen och några hade redan hört positiva rykten av kollegor som  deltar i SpråkSam. 

Publicerad 2010-08-24

Skriv ut den här sidan
Senast uppdaterad 26 augusti 2010 - 14:56 © Äldrecentrum

Stiftelsen Stockholms läns Äldrecentrum, Gävlegatan 16, 113 30 Stockholm,

Tfn 08-690 58 00,

e-post info@aldrecentrum.se

Loading   Sökning pågår