Vem blir årets senior 2013?

Nu kan du rösta fram den personen som du tycker förtjänar titeln som årets senior 2013. Åtta personer är i år nominerad till tidningen Veteranens årliga pris, fem seniorer samt tre juniorer som alla verkar för den äldre generationen. 


 

De nominerade är:
Hans Rosling, 65 år - professor i internationell hälsa vid Karolinska institutet som bland annat föreläser om hur befolkningsutvecklingen kommer att se ut i framtiden. Hans är även en av initiativtagarna till Läkare utan gränsers sektion i Sverige och engagerad i Världens barn.

Margareta Strömstedt, 82 år - kolumnist i olika tidningar och författare till flera böcker. Fick genombrottet med Majken-böckerna på åttiotalet och har skrivit många romaner med självbiografiskt innehåll. Hon har även arbetat som lärare och producent vid SVT.

Yngve Gustafson, 63 år -Geriatriker och professor från Umeå som alltid för de äldres talan. Under det gågna året har hans insatser i SVTs serie "Sveriges bästa äldreboende" blivit omtalade och han har lyckas få både äldre och personal att inse betydelsen av rätt medicinering.

Jane Lindell Ljunggren, 59 år - Jane driver tillsammans med sin syster Pia demensboendet Hattstugan på Gotland. Hennes arbete där har väckt stor uppskattning och nyfikenhet runt om i landet. 

Sven-Bertil Taube, 78 år - En av Sveriges folkkäraste artist som har blivit tilldelad Guldbaggen två gånger. Sven-Bertil firade för några år sedan femtio år som artist.

Nominerade till Årets junior

Fanny Westerberg, 34 år - en av initiativtagarna till webbsidan Seniorval.se, en oberoende sajt som samlar information om hemtjänstutförare, boenden och hushållsnära tjänster och ger möjlighet att söka, jämföra och utvärdera olika alternativ.  

Felix König, 24 år - Ordförande för LSU – en samlingsorganisation för 81 ungdomsorganisationer i landet. Felix engagerar sig i frågor som rör både äldre och yngre. Tillsammans med SPF och andra pensionärsorganisationer har han uppvaktat Erik Ullenhag om diskriminering och i somras deltog han på SPFs Almedalsseminarium om arbetsmarknadsfrågor.

Lisa Lindell, 34 år - projektledare för Gotlandsregionens satsning mot våld där hon har medverkat till att skapa ett arbetssätt och rutiner som gynnar alla grupper, samt arbetat för att anställda inom äldreomsorgen i regionen har kunskapen att upptäcka och hjälpa äldre som drabbas.

SÅ HÄR RÖSTAR DU!

Skriv namnet på den person du vill utse till Årets senior/Årets junior i ett mejl och skicka din röst till rosta@veteranen.se. Märk mejlet "Årets senior/junior".

Eller, skriv namnet på den person du vill utse till Årets senior/Årets junior på ett vykort. Uppge ditt namn, adress och telefonnummer. Märk kortet "Årets senior/junior" och skicka det SENAST DEN 13 DECEMBER till Veteranen, Box 22574, 104 22 Stockholm.

Du som röstar är med och tävlar om två biljetter, inklusive resa, till en fest  i vår då SPF tillkännager Årets seniorvänliga kommun.

Publicerad 2013-11-11
Skriv ut den här sidan
Senast uppdaterad 11 november 2013 - 14:48 © Äldrecentrum

Stiftelsen Stockholms läns Äldrecentrum, Gävlegatan 16, 113 30 Stockholm,

Tfn 08-690 58 00,

e-post info@aldrecentrum.se

Loading   Sökning pågår