Vad styr äldreomsorgen – pengarna eller de äldres behov?

Kvalitetsmässan är Europas största konferens och fackmässa om verksamhets- och samhällsutveckling. Konferensen lockar ca 12 000 besökare och i år fanns representanter från Äldrecentrum på plats för att diskutera äldreomsorg.


Äldrecentrums utredare, Ingrid Hjalmarson var inbjuden till paneldiskussion i Kommunals seminarium "Vad styr i äldreomsorgen – äldres behov eller kommunens budget?"  Utgångspunkt var rapporten "Matlåda – med eller utan samtal" som Kommunal tagit fram i samarbete med Akademikerförbundet SSR och som beskriver biståndshandläggare beslut om hur många minuter det ska ta att överlämna ett matlåda. Om samtal ska ingå eller inte. Förutsättningar som gör det svårt för hemtjänstpersonalen att göra ett bra jobb. Och hur det påverkar kvaliteten inom vård och omsorgen. 

Förutom Ingrid Hjalmarson medverkande även Annelie Nordström, ordförande Kommunal, Anna Werkelin Ahlin, Kommunal, Camilla Sköld, SSR, Guy Lööw, PRO och Stina-Clara Hjulström, Demensförbundet

Seminariet spelades in och du kan se inspelningen i länken till höger. Ingrids medverkan börjar ca 42 min i inspelningen. 

Publicerad 2013-11-26
Skriv ut den här sidan
Senast uppdaterad 26 november 2013 - 15:46 © Äldrecentrum

Stiftelsen Stockholms läns Äldrecentrum, Gävlegatan 16, 113 30 Stockholm,

Tfn 08-690 58 00,

e-post info@aldrecentrum.se

Loading   Sökning pågår