Nu lanserar Äldrecentrum ny hemsida och logotyp

För att förtydliga Äldrecentrums uppdrag och för att bättre profilera oss i vår omvärld byter vi nu logotyp och grafisk profil. Den nya logotypen är framröstad av Äldrecentrums anställda och är en logotyp som är uppdaterad, ljusare och enklare i sin form än den tidigare.

- Den nya logotypen ska stärka och lyfta fram vad Äldrecentrum arbetar för, nämligen forskning och utveckling kring den äldre människan. Därför har orden ”Forskning & Utveckling” lagts till i logotypen säger Katrin Andersson, informationsansvarig på Äldrecentrum.

Logotypen ska även spegla kärnan i verksamheten som är kunskap, kompetens och kvalitet. Därför finns en del av Äldrecentrums tidigare logotyp kvar, nämligen kunskapens träd som nu lever vidare i ett mer avskalat format. Genom att renodla trädet och bara behålla kvisten förenklas logotypen men behåller det levande som trädet tidigare representerade. Den nya logotypen ska vara lättare att ta till sig och lägga på minnet. Den mörkgröna färgen är ersatt av en ljusare grön nyans för att ge en uppfriskande känsla.

-  Stiftelsen Stockholms läns Äldrecentrums logotyp uppkom vid stiftelsen start 1986. Under de senaste 24 åren har stiftelsen växt och successivt förändrats. Det är även något som vi har valt att låta vår logotyp göra säger Katrin

Även hemsidan har fått ett nytt utseende och i samband med lanseringen av Äldrecentrum nya hemsida presenterades stiftelsens nya logotyp. Stegvis kommer den nya logotypen och grafiska profilen att införas på Äldrecentrums dokument.

Publicerad 2010-11-08
Skriv ut den här sidan
Senast uppdaterad 08 november 2010 - 13:57 © Äldrecentrum

Stiftelsen Stockholms läns Äldrecentrum, Gävlegatan 16, 113 30 Stockholm,

Tfn 08-690 58 00,

e-post info@aldrecentrum.se

Loading   Sökning pågår