Navigeringskurs för anhöriga till personer med demenssjukdom

"Navigeringskurs för anhöriga till personer med demenssjukdom" är namnet på Äldrecentrums senaste rapport. Den är skriven av utredarna Lars Sonde och Ulla Gurner och är en utvärdering av en navigeringskurs för anhöriga till personer som nyligen diagnostiserats med en demenssjukdom eller en kognitiv svikt.

Anhörigkonsulenterna i stadsdelarna Enskede-Årsta-Vantör, Farsta, Skarpnäck och Södermalm har tillsammans med minnesmottagningen vid Capio geriatrik på Dalens sjukhus prövat kursen. Syftet med kursen var att ge deltagarna kunskaper om demenssjukdomar och information om vilka resurser kommun och landsting har för att möta upp de drabbades och anhörigas behov.

Rapporten beskriver initiativtagarnas och målgruppens förväntningar på och erfarenheter av navigeringskursen och ger förslag på åtgärder för att utveckla och förbättra konceptet.

- En av de viktiga slutsatserna som vi kom fram till i rapporten är att mer fokus måste läggas på att förbereda anhöriga för vad som komma skall, säger Lars Sonde.

 

Publicerad 2013-08-19
Skriv ut den här sidan
Senast uppdaterad 19 augusti 2013 - 14:38 © Äldrecentrum

Stiftelsen Stockholms läns Äldrecentrum, Gävlegatan 16, 113 30 Stockholm,

Tfn 08-690 58 00,

e-post info@aldrecentrum.se

Loading   Sökning pågår