Frukostseminarium - Välj välfärden - vi har råd!

Har vi råd med en gemensamt finansierad välfärd? Det är en fråga som blivit allt mer aktuell i takt med att vi lever allt längre och andelen äldre i befolkningen ökar. Fredag den 5 september bjuder Äldrecentrum in till ett frukostseminarium för att diskutera Kommunals rapport "Välj välfärden - vi har råd!" som tar upp vilka resurser som behövs 2050 för att klara välfärden.

Vi står inför en demografisk utmaning i och med att vi lever längre och befolkningen får en allt högre andel äldre. Åsikterna om vilka konsekvenser denna utmaning får går isär. Kommunals nya rapport "Välj välfärden - vi har råd!" tar upp - utifrån bland annat demografi och kvalitetsantagande - vilka resurser som behövs 2050 för att klara att upprätthålla en god och fungerande välfärd för alla.

Anmälan: Anmälan görs här senast den 1 september 2014. Seminariet är kostnadsfritt och anmälan är bindande, dock kan platsen överlåtas till annan person. Vid utebliven avbokning debiteras 500:-/person
Tid: Smörgås och kaffe serveras kl 7.45. Seminariet börjar kl 8.30 till 9.30
Plats: Stockholms läns Äldrecentrum, Gävlegatan 16, 8 trappor.
Föreläsare: Kristina Mårtensson, samhällspolitisk chef på Kommunal, Torbjörn Dalin, utredare och ekonom på Kommunal,
Övriga deltagare: Per-Lennart Börjesson, ekonom och ansvarig för frågan om Välfärdens långsiktiga finansiering på SKL på Sveriges Kommuner och Landsting och docent Mårten Lagergren, Stiftelsen Stockholms läns Äldrecentrum.


För frågor angående frukostseminariet kontakta:
Bengt Larsson, utvecklingschef, Stiftelsen Stockholms lä

Publicerad 2014-06-19
Skriv ut den här sidan
Senast uppdaterad 19 juni 2014 - 15:53 © Äldrecentrum

Kontakt

Bengt Larsson
Utvecklingschef

Tel. 08- 690 58 39
bengt.larsson@aldrecentrum.se

Stiftelsen Stockholms läns Äldrecentrum, Gävlegatan 16, 113 30 Stockholm,

Tfn 08-690 58 00,

e-post info@aldrecentrum.se

Loading   Sökning pågår