Hälsa för personer med utvecklingsstörning engagerar många

I onsdags samlades 259 personer på Essinge konferenscenter för att ta del av det senaste inom forskning och utveckling vad gäller personer med utvecklingsstörning som åldras. 

- Att få höra att det vi tänker och upplever i praktiken har stöd i forskningen känns jätteviktigt. Vi upplever exempelvis att det tar längre tid för sjukvården att upptäcka en skadad höft eller ett benbrott hos våra brukare när de kommer in till sjukhusen. Att se att det finns evidens i forskningen bekräftar det vi själva ser, säger Lena Klingfors, arbetsterapeut habiliteringen i Jönköping.

Hon var en av 250 personer som deltog i heldagskonferensen ”Hälsa för personer med utvecklingsstörning som åldras”. Flera forskare och erkända praktiker föreläste på Essinge konferenscenter.

Dagen arrangerades av FUB, föreningen för barn och vuxna med utvecklingsstörning, Svenskt Demenscentrum, ForumCarpe och Äldrecentrum. Sven-Erik Wånell från Äldrecentrum var moderator under dagen. 

Foto: Sanna Ad Nilsson

Moderator Sven-Erik Wånell, Äldrecentrum, och Kia Mundebo, FUB, som organiserade dagen.

Foto: Sanna Ad Nilsson

Många besökte Äldrecentrums bokbord på minimässan. Här informerar Äldrecentrums koststrateg Birgitta Villner Gyllenram (till vänster på bilden) om den nya handboken om mat och måltider som riktar sig till personal inom hemtjänst och LSS-verksamheter.

 

Foto: Sanna Ad Nilsson

Publicerad 2014-11-24
Skriv ut den här sidan
Senast uppdaterad 24 november 2014 - 13:16 © Äldrecentrum

Stiftelsen Stockholms läns Äldrecentrum, Gävlegatan 16, 113 30 Stockholm,

Tfn 08-690 58 00,

e-post info@aldrecentrum.se

Loading   Sökning pågår