Fyra vågade livet, film om anhörigskap

Vad händer när livet drastiskt förändras och slår in på en annan väg? När det inte blir som vi tänkt oss. När vi står inför svåra beslut. Hur ska vi hantera fortsättningen på våra liv? Kanske kan Inga, Rune, Arne och Mona visa oss en bit på väg? Dom är i åldern 78-93 år och bor på Ekerö utanför Stockholm. Dom har alla fyra erfarenheter av att hjälpa och vårda en sjuk maka eller make.

Deras berättelser skildrar hur det är att vara anhörig när en make blir demenssjuk, hur det är att vårda sin mycket sjuka maka i hemmet, att fatta det ytterst svåra beslutet om flytt till särskilt boende, och vad som händer när en make hastigt avlider.

Följ deras unika berättelser om sorg och glädje, mörka och ljusa stunder, och modet att våga livet när ens älskade blir gammal och sjuk. "De fyra" skänker oss personliga historier om vardagen, vändpunkter, insikter, visdom och framförallt guldkantade ögonblick av ljus och hopp.

Filmen är producerad av Ekerö kommun och New Generation Film i samverkan med PRO, SPF och Röda korset i Ekerö kommun, med stimulansmedel för utveckling av anhörigstöd, fördelat av Länsstyrelsen i Stockholms län.

Idé, regi: Margaretha Wikholm. Filmproduktion: Jonatan Sköld, Max S. Lauritzen, New Generation Film. Idé, producent: Pia Nilsson, anhörigkonsulent, Ekerö kommun. Dragspel: Martin Höglund. Grafisk form: Johan Irebjer. Stillbildsfoto: Jonatan Lauritzen. Speltid: 55 min. Format: PAL 16:9

Se filmen i länken till höger  

Publicerad 2012-02-02
Skriv ut den här sidan
Senast uppdaterad 02 februari 2012 - 10:44 © Äldrecentrum

Kontakt

Pia Nilsson, Anhörigkonsulent

pia.nilsson@ekero.se

Mobil: 073-660 44 67

 

Stiftelsen Stockholms läns Äldrecentrum, Gävlegatan 16, 113 30 Stockholm,

Tfn 08-690 58 00,

e-post info@aldrecentrum.se

Loading   Sökning pågår