Anhörigdagen – en dag som behövs!

Lördagen den 9 oktober var det återigen dags för Anhörigdagen i Stockholm stadshus. Ett tusental anhöriga kom för att ta del av dagen som arrangerades för att uppmärksamma och synliggöra det viktiga arbetet som utförs av de anhöriga när de vårdar sina närstående.

I blåa hallens gyllene sal samlades anhöriga för att ta del av sång och musik från bland annat Susanne Alfvengren och Marianne Flynner.  Skådespelaren och nytillträdd ordförande för Alzheimerfonden, Stefan Sauk stod för kloka ord när han läste högt ur Kristina Frölings bok ”Ett minne för livet” - boken om Alzheimers sjukdom. Forskare, läkare och annan vårdpersonal fanns på plats för att föreläsa om bland annat anhörigas hälsa, demens och rätten till anhörigstöd.

Förutom seminarier och föreläsningar i blå hallen fanns utställare på plats för att visa upp arbetet för och med anhöriga. Arrangörerna bakom dagen var: Anhörigas riksförbund, Stockholms läns landsting, Nationellt kompetenscentrum Anhöriga, Stockholms anhörigkonsulenter, Hjälpmedelsinstitutet och Svenskt demenscentrum.

Publicerad 2010-11-08
Skriv ut den här sidan
Senast uppdaterad 08 november 2010 - 14:06 © Äldrecentrum

Stiftelsen Stockholms läns Äldrecentrum, Gävlegatan 16, 113 30 Stockholm,

Tfn 08-690 58 00,

e-post info@aldrecentrum.se

Loading   Sökning pågår